Otobüs Hava Süspansiyon Körükleri
aktaş körük hakkımızda

50 yıl kadar önce otobüslerde yolların yapısından kaynaklanan salınımlar, titreşimler ve ani şokları absorbe edip sürüş konforunu iyileştirme ihtiyacından doğmuştur ve günümüzde neredeyse Avrupa'daki tüm otobüslerde hava süspansiyon körüğü kullanılmaktadır. Araçlarda daha konforlu sürüş ve daha optimum yükleme ihtiyaçlarına cevap vermek için hava süspansiyon körüklerini üretmekteyiz.

Genellikle otobüsler ve hafif ticari araçlarda tercih edilen körük tipi roll körüklerdir. Roll körükler çok üstün yaylanma hassasiyetleri olan körüklerdir. Genellikle uzun ürün boylarından dolayı çalışma çapları artmadan yüksek stroklara ulaşıp son derece konforlu süspansiyon sağlarlar. Uygun çap ve koniklikte üretilen pleyt ve pistonlar her iki bağlantı boğazı da konik olan bu ürünlere kolayca takılıp sökülerek simetrik olarak her iki yönde de monte edilebilirler. Ancak konik olarak üretilmiş tiplerde konik kısmın dar çaplı olan yönü pistona (aks-alt), geniş çaplı olan yönü ise pleyte (şase-üst) monte edilmek zorundadırlar.

Farklı kullanım alanları için değişik çalışma basınç aralıkları, bağlantı yükseklikleri, çalışma boşlukları, çalışma frekansları ve kaldırma kuvvetleri mevcuttur.

Otobüslerde hava süspansiyon körükleri hem yolculara yüksek sürüş konforu; hem de yolculuk süresince araç yüksekliğini aynı ve istenilen seviyede tutmayı sağlar. Bunun yanında, hava süspansiyon körükleri, yolcuların iniş ve binişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla, otobüsü yana yatırma ve alçalma yapmasına imkan verir. Araçlarda, genellikle ön aksa iki hava süspansiyon körüğü ve arka aksa dört hava süspansiyon körüğü monte edilmesi gerekmektedir.

A brand of Aktaş family
+90 224 300 00 00
marketing@aktasholding.com
Demirtaş Dumlupınar OSB Mahallesi Reyhan Sok. No:3 16245 Osmangazi, Bursa / TÜRKİYE